Bullar och kakor
500 g hallon (1/2 liter)
100 g mjölkfritt marg
2 msk socker
2,25 dl Fabians mjöl
Gör iordning degen och låt den stå kallt i 30 min.
Smörj formarna och tryck ut degen. Fyll med hallon.
Blanda: 0,75 dl socker
...
2,5 dl florsocker
1 dl vatten
4 st gelatinblad
Sätt ugnen på 125°. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en tjock sockerlag, ca 5 min. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
Lyft upp gelatinbladen...
Muffins:
Gör enligt receptet på påsen och använd mjölkfritt maragarin samt ersätt varje ägg med 2 msk vätska.
Superenkelt!
eller
Kladdkaka:
smörj och bröa en from och gör en kaka som du kan antingen göra kladdig genom att grädda lite kortare tid och servera med Oatlys glass eller...
1 banan
50 g mörk blockchoklad
1/4 dl strösocker
1/2 dl flytande mjölkfritt margarin
3/4 dl havremjölk
2 dl Fabians mjöl
1/2 dl Pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Mosa bananen och hacka blockchokladen grovt. Vispa ströocker och margarin luftigt. Tillsätt...
Vispa samman:
50 g smält mjölkfritt margarin
2 dl vatten/havremjölk
3 dl Glutenfritt mjöl
Blanda:
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
och rör ner med vätska och mjöl.
Häll upp i muffinsformar och grädda i 10 min i 175 grader mitt i...
6 dl Glutenfritt mjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl smält mjölkfritt margarin
2 dl farin socker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl havremjölk
4,5 dl choclate chips mörk choklad
Blanda ihop ingredienserna och forma till kakor på...
Kontakt
Berit Lindholm
bfl@telia.com